Schrijf je in voor de workshopreeks ‘Op weg naar werk’

Werken met een psychische kwetsbaarheid

Na zijn opname wou Mattias Nolmans met volle moed opnieuw betaald aan de slag. Hij wenste dat er rekening gehouden zou worden met zijn psychische kwetsbaarheid, maar dat bleek niet zo evident. Ondertussen werkt hij als zelfstandige voor De Malloot. Daarnaast biedt hij als vrijwilliger bij UilenSpiegel vanuit zijn ervaringen de workshopreeks ‘Op weg naar werk’ aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Werk – betaald of vrijwillig – kan immers een belangrijke bron van zingeving zijn.

Vierdelige doe-workshop

In de vierdelige doe-workshop krijg je een overzicht van verschillende mogelijkheden: werknemer, zelfstandige, betaald, onbetaald, vrijwillig, stage, begeleid werk of opleiding.
Bij elke sessie krijg je informatie waarmee je tussendoor aan de slag kan. Er zijn verschillende gastprekers, waaronder Prof. Chantal Van Audenhove van de KU Leuven, gespecialiseerd in het thema psychische kwetsbaarheid, herstel en werk en iemand die het perspectief van het ziekenfonds op dit thema zal komen toelichten. Ook komen in de workshops beeldfragmenten aan bod met onder meer interviews met lotgenoten met een psychische kwetsbaarheid die hun weg bewandelen.

Het doe-gedeelte van de sessies helpt je toe te werken naar het bereiken van je persoonlijk doel.

De eerste drie workshops vinden om de drie weken plaats. Er is een terugkomworkshop gepland na vier maanden. 

Praktisch:

De workshops vinden telkens van 18.30u tot 20.30u plaats op:

  • maandag 6 april 2020
  • dinsdag 28 april 2020
  • vrijdag 15 mei 2020
  • dinsdag 22 september 2020

Locatie:

Zaal Café Tempo, Baron August de Becker Remyplein 52, Kessel-Lo (op 8 min. te voet vanaf Leuven Station).

Inschrijven

Inschrijven is enkel mogelijk indien je deelneemt aan de vier sessies. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is immers beperkt. 

Inschrijven en meer info: nolmans_m@hotmail.com, 0488 79 46 78 (Mattias Nolmans)
 

 

(Afbeelding van rawpixel via Pixabay)