Webinar met Trappen Tegen Grenzen: Beweging en Mentale Gezondheid

UilenSpiegel vzw en Fietsteam Trappen Tegen Grenzen slaan de handen in elkaar om informatie te delen rond "Beweging en Mentale Gezondheid".

Hiervoor konden ze psycholoog en hoogleraar Mevr. Inez Myin-Germeys strikken.
Zij is verbonden aan het Centrum voor Contextuele Psychiatrie binnen KU Leuven, en doet voornamelijk onderzoek naar de interactie tussen de persoon en zijn omgeving bij het ontstaan van psychische klachten.
Zelf ging ze in 2012 samen met haar vader Op de Pedalen voor Psychoseonderzoek. Ze beklommen samen de Mont Ventoux om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar Psychose. Het bewegen, en meer in bijzonder Fietsen, is haar dus zeker niet onbekend.
We mogen haar zelfs met trots een trouwe volger en fan van Trappen Tegen Grenzen noemen.

Tijdens dit webinar deelt zij graag haar inzichten in het effect van bewegen/fietsen als preventieve en herstellende context op je mentale gezondheid. Wat speelt er daar allemaal? Hoe zit dat dan ?
Wat kan bijzonder zijn aan een fietsteam van lotgenoten zoals dat van Trappen Tegen Grenzen ?

Daarnaast delen enkele teamleden van Trappen Tegen Grenzen jullie graag hun ervaringen en vertelt Vanessa Mathyssen directeur van UilenSpiegel vzw jullie graag waarom UilenSpiegel vzw de uitgelezen partner is in de organisatie van dit webinar.Wat te doen om te kunnen deelnemen?

1. Vul dit formulier in voor 5 december 2021
2. Betaal € 6 via bankoverschrijving op BE34 0015 1222 9390
vermeld bij mededeling: Webinar Beweging
3. Je ontvangt via mail een uitnodiging tot deelname met Zoomlink


Je steunt met je deelname!
Met jouw deelname aan dit webinar steun je UilenSpiegel vzw en Trappen Tegen Grenzen in hun organisatie van (specifiek) lotgenotencontact voor personen met een psychische kwetsbaarheid.