PlusVriend

plusvriend-logo

Met ons project PlusVriend willen we lotgenoten een duwtje in de rug geven in het sluiten van vriendschappen met gelijkgestemden. Het hebben van deugddoend en verbindend sociaal contact is een belangrijke ondersteuning in het herstel van en leven met periodes van psychische kwetsbaarheid. PlusVrienden stellen zich dienstbaar en gelijkwaardig op ten aanzien van elkaar en nemen samen deel aan activiteiten binnen het sociale en culturele leven.

Je bent op zoek naar een PlusVriend?

Wil je kennismaken met lotgenoten uit jouw regio die ook op zoek zijn naar meer sociaal contact? Kom dan eens naar een regionale PlusVriendcirkel.
Deze bijeenkomsten worden enkele malen per jaar georganiseerd en dit in verschillende regio’s.

Hoe zit een PlusVriendCirkel in elkaar?

Een PlusVriendCirkel wordt in samenwerking met andere partners georganiseerd per regio.
We gaan daarom steeds op zoek naar partners zoals mobiele teams, HerstelAcademies, buddywerkingen, cultuurcentra, inloophuizen, vrijetijdsdiensten, ...elke partner die raakvlakken biedt met lotgenoten en met sociale activiteiten in de betreffende regio.

Een groep van maximum 20 deelnemers volgt twee sessies (de tweede sessie vindt plaats op vraag van de deelnemers)

  • Een eerste sessie legt de nadruk op kennismaking. De deelnemers gaan met elkaar in contact via een kennismakingsroulette; 
  • Een tweede sessie geeft informatie over het aanbod aan sociale activiteiten in de regio. Er wordt ook ingegaan op de alternatieve mogelijkheden, indien PlusVriend niet de beste optie blijkt.

Wie weet vond je tijdens zo'n PlusVriendcirkel een lotgenoot die samen met jou op stap wil.

Vragen of nood aan meer informatie?

Contacteer Odin Somers: odin.somers@uilenspiegel.net 

 

Close